Op de Fiets & Wandelbeurs stond in een hoek naast het testparcours een groepje stalen trekkingfietsen met leuke ‘oldschool’ looks. Het bleek om fietsen van Poppink te gaan, een nieuw merk gevestigd in Warnsveld.

De liefhebbers van klassiek gestileerde stalen frames met slanke buizen zullen blij zijn met deze scherp geprijsde trekkingfietsen uit de Achterhoek. De collectie bestaat uit modellen met 26-inch en 28-inch wielen en met meerdere derailleur-afmontages alsmede de Rohloff 14-speed versnellingsnaaf.

Poppink betrekt de stalen frames van de Duitse fabrikant Ra-Co die deze fietsen zelf onder de naam Intec verkoopt. Het jaren ’60 lakdesign van de Poppink-fietsen komt exact overeen met die van Intec, behalve de naam in het witte vlak op de onderbuis.

Poppink heeft gekozen voor onderdelen waarmee de totaalprijs van de fiets relatief laag kon blijven. Een met Shimano Deore afgemonteerde fiets begint bij 1190 Euro. Dat is op zich niet heel erg goedkoop, want bij diverse grote merken heb je daar een fiets met aluminium frame en gelijksoortige afmontage voor, maar Poppink is er specifiek voor de liefhebbers van slank staal. Een exemplaar met Rohloff is er vanaf €1999,-

Zo op het eerste gezicht zouden diverse onderdelen wel van een wat betere kwaliteit mogen zijn, maar alle waar dient natuurlijk wel naar zijn geld beoordeeld te worden. Voor de fanatieke vakantiefietser zal er altijd wel wat te wensen overblijven. Stalen bagagedragers van Tubus zouden bijvoorbeeld welkom zijn en op alle fietsen zag ik veeeeeel te zachte kunststof zadels die niet geschikt zijn voor de echte kilometervreter, maar daar is in overleg met Poppink vast wel een mouw aan te passen.

De chauvinist in mij vindt het in ieder geval een leuk alternatief voor de goedkope fietsen van het Duitse VSF!

Bekijk de hele fietscollectie van Poppink hier.

5 thoughts on “Poppink – Nieuw Nederlands Trekkingfietsmerk

 1. Niet alleen de stalen frames zijn van RA-CO/ Intec, maar de afmontage is op het eerste gezicht ook precies hetzelfde. Dus wat voegt Poppink hier precies aan toe? Hij lijkt niet veel meer te doen dan importeren en een sticker plakken…

 2. Hallo Michiel,

  We zitten inmiddels in augustus 2016.
  Heb je nog steeds geen kans gezien een Poppink fiets te testen?
  Lijkt me idd een goed alternatief voor VSF, Gudereit etc.
  Als jouw bevindingen uit je test net zo goed zijn als de eerste indrukken natuurlijk!
  Ik ben benieuwd.
  Met vr gr,

  Jules van Elten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *