Vrijheid en inspiratie, dat zijn misschien wel de meest treffende woorden voor de filmpjes in Blanche’s Wereldfietser Videoforum. Blanche en haar partner Douwe hebben per Santos een reis gemaakt door Marokko, waarvan een prachtige video online is geplaatst. Geniet en laat je inspireren door “Tamazight“.

Tamazight is een Berbertaal wat gesproken wordt in een gebied dat zich uitstrekt van Marokko in het westen tot het Egyptische Siwa in het oosten en van de Middellandse Zee in het noorden tot Niger in het zuiden. De meeste Tamazight-sprekers bevinden zich in Marokko, Algerije, en Libië. Het Berbers wordt gesproken door ongeveer de helft van de Marokkanen, een derde van de Algerijnen en de Moren en een vijfde van de Libiërs.

Waar de naam ‘Berber’ verwant is aan het woord ‘barbaar’, daar noemen de Berbers zichzelf liever ‘Imazighen, wat ‘vrije mensen’ betekent. Fietsend door het wonderschone Marokko waren Blanche en Douwe dit ook…  echte Imazighen… Vrije mensen.

Maak jij ook wel eens een filmpje van je fietsvakantie? Deel je video dan met andere Wereldfietsers via het Wereldfietser-forum op Vimeo!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *