Thule for World Domination! De Zweedse fabrikant van fietsdragers, skiboxen en dakdragers stort zich nu ook op fietstassen. Met de Pack ‘n Pedal-tassenserie gaat Thule de strijd aan met de gevestigde orde. (o.a. Ortlieb & Vaude). Ik stel u de Adventure Touring tassen voor.

Na jarenlang succesvol allerhande transportoplossingen voor op en aan de auto te hebben gemaakt, richt de Zweedse fabrikant zich nu met de Pack ‘n Pedal productlijn ook op de outdoor-recreant, de fietsforens en de vakantiefietser.

Met de Adventure Touring serie laat Thule zien wat voor technieken ze allemaal in huis hebben om tot een onderscheidende tas te komen. Ze wilden de, in hun ogen, allerbeste tassenset maken die ze maar konden bedenken. De Adventure tassen moesten degelijk en praktisch worden. Een zo laag mogelijke prijs was van ondergeschikt belang, want Thule wil concurreren op praktische bruikbaarheid, veelzijdigheid en kwaliteit.

De Pack ‘n Pedal bagagedrager heb ik al getest (klik) en ik ben op dit moment de Thule Adventure Touring tassen aan het testen. Maar voordat ik daarvan het testverslag publiceer, laat ik jullie zien wat Thule allemaal bedacht heeft.

De Adventure Touring tassenset bestaat uit twee waterdichte voor- en achtertassen die aangevuld kunnen worden met een bagagedragertas, zadeltas en een multifunctionele houder op het stuur voor montage van een stuurtas en tal van accessoires.

Thule-Pack-n-Pedal-fietstassen

 

Innovatief ophangsysteem

Het mooiste aan de Thule-tassen vind ik het ophangsysteem. Twee ‘draaigrijpertjes’ pakken de bagagedrager stevig vast om deze nooit meer zomaar los te laten. Wanneer je aan het touwtje trekt, verlos je je bagagedrager weer uit hun wringende greep. Een magneet aan de achtervork gaat het klapperen op hobbelige wegen tegen. Het ophangsysteem kan weggedraaid worden, zodat er een vlakke achterkant ontstaat en de haken niet in je heup prikken als je de tas aan de schouderband draagt.

Filmpje! ↓↓

 

 

Thule Pack ’n Pedal Large Adventure Touring Pannier

De Large tassen zijn bedoeld voor achterop. En groot zijn ze! Maar liefst 26 liter per stuk. De rolsluiting sluit met twee klikgespen aan de zijkanten.

De twee spanbanden zijn bedoeld om de tas strak te trekken als deze niet helemaal gevuld is. Aan beide zijden zit een vakje voor klein spul en als je er een lampje in doet, schijnt deze er doorheen. Lekker veilig.

thule-adventure-touring-pannier-large-01

 • Waterdicht dankzij gelaste naden en rolsluiting.
 • Wegdraaibaar ophangsysteem.
 • 2 spanbanden.
 • Inhoud: 26 liter per stuk
 • Gewicht: 1500 gram per stuk.
 • Leverbaar in zwart en geel.
 • Prijs: €119,95 per stuk.

 

Thule Pack ’n Pedal Small Adventure Touring Pannier

De Small-versie is zowel achter als voor te gebruiken en is identiek aan de Large, maar vanzelfsprekend anders qua afmetingen en gewicht. De Adventure Touring Small heeft één spanband.

thule-adventure-touring-pannier-small-01

 • Eigenschappen gelijk aan de Large.
 • 1 spanband.
 • Inhoud: 16 liter per stuk
 • Gewicht: 1320 gram per stuk.
 • Leverbaar in zwart en geel.
 • Prijs: €99,95 per stuk.

 

Thule Pack ’n Pedal Basic stuurtas

De stuurtas is eenvoudig van constructie en relatief licht van gewicht. Ook deze tas is waterdicht dankzij de gelaste naden en rolsluiting. Aan de zijkanten zitten twee steekvakjes en aan de voorkant een vakje met rits en een lusje om een lampje aan te hangen.

thule-pack-n-pedal-basic-stuurtas

 • Waterbestendig met rolsluiting.
 • Rolsluiting fungeert ook als handgreep.
 • Inhoud: 9 liter.
 • Gewicht: 570 gram (excl. stuurhouder).
 • Leverbaar in zwart.
 • Prijs: €59,95

 

Thule Pack ’n Pedal Mount

Voor het monteren van de stuurtas en diverse accessoires heb je een stuurhouder nodig. Aan twee aluminium ringen zitten twee verstelbare montageplaten met een kliksysteem geklemd. De voorste is voor de stuurtas, de bovenste is voor zaken als een iPad-hoes en houders voor je telefoon, GPS, GoPro camera of koplamp+accu.

thule-pack-n-pedal-mount

 • Gewicht: 340 gram.
 • Maximaal laadvermogen: 3 kg.
 • Prijs: €49,95

Filmpje! ↓↓

 

 

Thule Pack ’n Pedal Trunk Bag

De Truck Bag wordt eenvoudig met vier klittebandjes bovenop de drager bevestigd en past op bijna iedere drager. Deze tas is erg handig voor los spul dat je snel bij de hand wil hebben of voor de boodschappen die je onderweg naar de camping doet. Aan de ene kant zit een open steekvak, aan de andere een vakje met een rits. Ook de Trunk Bag is voor en achter voorzien van transparante vakjes voor klein spul en een lampje.

thule-pack-n-pedal-trunkbag

 • Waterdicht met rolsluiting.
 • Te bevestigen met vier klittebandstrips.
 • Inhoud: 11 liter.
 • Gewicht: 550 gram.
 • Leverbaar in zwart.
 • Prijs: €79,95

 

Kijk voor alle Thule Pack ‘n Pedal items op Thule.com

De eerste indruk van alle Pack ‘n Pedal artikelen is goed. Aan alles lijkt gedacht. De tassen zijn gemaakt van degelijke materialen en de afwerking is erg goed. Het ophangsysteem met draaisluiting vind ik een geniale vinding. Alleen de gewichten vallen me nogal tegen…

Hoe de tassen me in de praktijk bevallen zullen jullie hier binnenkort kunnen lezen. Thule benadrukte nog wel dat de Adventure Touring tassen niet primair voor de vakantiefietser ontwikkeld zijn, maar vooral de woon-werkfietser, die handige opbergartikelen voor dagelijks gebruik zoekt, aan zal spreken. Een trekkingfiets compleet volhangen met de hierboven getoonde artikelen wordt een duur geintje, maar de fietsforens zal niet alle artikelen tesamen aanschaffen. Die kiest wat hij nodig heeft.

Verder is een laag gewicht voor de vakantiefietser erg van belang en de Adventure tassen zijn daarvoor eigenlijk te zwaar. Ook daar heeft Thule al wat voor bedacht, maar daar vertel ik later meer over.

De Zweden zijn zowiezo erg lekker bezig, want ze introduceerden recent ook kinderzitjes, kinderfietskarren, fietskoffers, fototassen, rugtassen en nog veel meer. Ik zei het toch, Thule gaat voor World Domination!

12 thoughts on “Thule Pack ‘n Pedal Adventure Touring fietstassen

 1. Ik vind dat Thule gewoonweg mooi spul maakt, maar ik heb toch het idee dat de markt voor fietstassen met “proven technology” van Ortlieb en Vaude, al wel wat verzadigd is. Is het niet meer iets voor de lifestylefietsforens? De prijs is ook aan de forse kant zeg.

  Overigens valt in mijn optiek aan de kwaliteit van Thule niets af te dingen. Ze hebben Chariot overgenomen, en de door hen (her)ontwikkelde Thule Chinook 2 waarin ik m’n zoontje meesleep is superdoordacht. Echt kwaliteit. Als dat met die tassen ook zo is, zit dát wel snor.

 2. Ik heb die Thule kinderkarren op Bike Motion bekeken. Wat een mooi spul is dat! Mijn favoriet is de Chariot CX2. (link)

  De meeste Thule-producten zijn mijns inziens inderdaad kwaliteitsspullen voor de lifestylefietsforens die gewoon goed spul aan zijn/haar (al dan niet elektrische) Idworx, Santos, Koga of custom-built Singlespeeder met tandriem willen hebben hangen.

  Toch blijkt er altijd ruimte voor verbetering t.o.v. de ‘proven technology’ van Ortlieb en Vaude. Dat nieuwe ophangsysteem van Thule werkt echt perfect en past zonder vulstukjes op iedere bagagedrager.

  Thule’s strategy is eerst met high-end artikelen te komen om te laten zien wat ze kunnen en vervolgens lichtelijk vereenvoudigde en beter betaalbare ‘mainstream’ producten op de markt te brengen.

 3. Maak ik daaruit op dat het nog gaat versimpelen qua uitvoering? Ben wel benieuwd hoe het sluitsysteem zich houdt in weer, wind en stof…

  En die Chariot CX2, dat is zéker mooi spul! Nog duurder dan de Chinook, en het handige van de chinook vind ik het voorstel zwenkwiel dat gewoon onder de kar blijft hangen. Voorbeeldje, langs de Moezel, afgelopen zomer:

 4. Ik heb de tassen op de mountainbike in het bos uitgeprobeerd. Dankzij dat mooie ophangsysteem hangen ze echt muurvast en rammelvrij aan de bagagedrager.

 5. Ben heel erg benieuwd naar het uitgebreide testverslag van deze tassen in IJsland!

  ….En om eerlijk te zijn eigenlijk nog meer geïnteresseerd in hoe de 4.29 zich daar gehouden heeft 🙂

 6. Ik heb deze tassen uiteindelijk niet meegenomen naar IJsland. Te zwaar in vergelijking met Ortlieb en Vaude en ik zou met de Thules het maximaal toelaatbare gewicht voor in het vliegtuig overschreden hebben. Ik heb IJsland met Vaude tassen gedaan.

  De Santos heeft zich kranig geweerd!

 7. OPROEP AAN IEDEREEN DIE MET THULE-TASSEN RIJDT

  Wil iedereen die reeds een set tassen van Thule heeft aangeschaft even controleren of de inbusboutjes van de ophanghaken nog goed vast zitten?

  Als deze boutjes een beetje los zijn getrild of de ophanghaken zijn al helemaal los geraakt, MELD DIT MIJ DAN ZO SPOEDIG MOGELIJK! (via e-mail: info@sintchristophorus.nl)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *