En dan ineens is het zover… Het is de zomer van 2004. In de vroege avond slepen we onze volgepakte fietsen door het rulle zand van het strand van Skagen in Denemarken. Op weg naar de vuurtoren ligt voor ons het einde van de wereld. “Hoe zou het zijn als we gewoon door konden fietsen?” Een droom is geboren.

Nieuwe fietsreizen brachten ons naar steeds verdere bestemmingen, maar de droom bleef. Nu, negen jaar later, zijn we nog enkele dagen verwijderd van een nieuw leven, want 8 september 2013 stappen we voor onbepaalde tijd op de fiets. Huis verkocht, banen opgezegd en ons leven in vijf fietstassen. Sao Paulo here we come!

 

Fietsjunks

Sinds onze eerste fietsvakantie gaan wij door het leven als ‘fietsjunks’ Elmar en Ellen. Gegrepen door het fietsvirus maken wij sinds die tijd elke reis op onze Santos wereldfietsen. Wij kunnen ons geen andere manier van reizen meer voorstellen! Je maakt alles zoveel intenser mee en de reis zelf is daarmee al een doel op zich.

Wij hebben in al die jaren prachtige landschappen aan ons voorbij zien gaan en de meest vriendelijke mensen ontmoet. Dat smaakte naar meer! Daarom besloten we om van fietsen ons leven te maken en onze droom te leven.

 

Het plan

We stappen in Sao Paulo op onze Santos fietsen en ons eerste doel is Ushuaia. Van daaruit trappen we de pedalen rond naar het Noorden om uiteindelijk in Alaska uit te komen. Hoe? Ach, gewoon het ene been voor het andere! We hebben een tent bij ons, een benzinebrander, een paar pakken macaroni en een gezonde dosis avontuur.

Hoge passen, dorre woestijnen, ijskoude nachten, brandende hitte, bizarre hoogvlaktes, broeiende warmte, ongekende kleuren, onverharde paden, eindeloze leegtes, mooie ontmoetingen, zon, wind en regen. Het zal intens zijn. Ruim 30.000 kilometer ligt voor ons.

Maar of we verder een plan hebben?

Ja, genieten!

 

Volg ons!

Wil je onze ‘fietsjunks’ avonturen volgen? Like onze Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief op www.fietsjunks.nl

17 thoughts on “Fietsjunks Elmar en Ellen vertrekken

 1. Ik wens jullie heel veel succes en vooral genot in deze onderneming. Ben benieuwd naar jullie verhalen.

 2. Succes met de laatste voorbereidingen en sterkte met het afscheid nemen. Ik ga jullie heel trouw volgen de komende twee jaar. Een fijne afwisseling in mijn ‘saaie’ Hollandse bestaan…

 3. Heel veel succes en plezier! Ik ga jullie ook volgen, ik denk dat er met mij veel mensen zijn die dit ergens ook wel graag zouden willen doen maar dit om diverse redenen niet kunnen/doen. Mooi aternatief is dan om degene di9e dit wel doen dan maar te volgen 🙂

 4. Nou,
  Dan kom ik jullie vast en zeker een keer tegen 🙂
  Tot dan!
  En veel plezier.
  Maar dat spreekt voor zich.

  Groetjes
  Mirjam

 5. Wouw, wat een uitdaging!
  Een avontuur en geniet ervan,
  Ga jullie volgen en benieuwd naar jullie bevindingen en route.

 6. Pierre en ik zijn reeds uit zwitserland teruggekomen.
  Maar 1650 km gefietst ( een klein stukje vergeleken met jullie)
  Succes met wereldreis.
  Geniet ervan

  Groet
  Wim Hilkmann

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *