Meer nieuws van onze titaniumspecialist uit Numansdorp. De Van Nicholas Yukon wordt in 2013 ook leverbaar met Rohloff en Beltdrive!

De Yukon is een lichtgewicht randonneur-achtige fiets voor de echte kilometervreters. De Yukon is ontwikkeld voor sportieve toerritten, snel woon-werk verkeer, lange monstertochten en creditcard-reisjes met lichte bepakking.

Het bijzondere aan de Yukon zijn de sterk gebogen staande achtervorkpoten. Samen met de flexibele Audax carbon voorvork, titanium zadelpen en 28 mm dikke Continental banden biedt de Yukon lekker veel comfort.

Van Nicholas heeft met de Amazon al een race-randonneur-achtige fiets met de Rohloff 14-versnellingsnaaf en Beltdrive in de collectie, maar de klassieker gelijnde Yukon was in bepaalde landen meer geliefd. Tot nu toe was de Yukon uitsluitend met derailleurs leverbaar, maar met name in Engeland bleek er veel vraag te zijn naar een meer onderhoudsvriendelijke Yukon met Rohloff en Beltdrive. En nu is ‘ie er! En daar mogen wij Nederlanders ook heel blij mee zijn.

Van Nicholas maakt gebruik van de nieuwe Gates CenterTrack tandriem. Om de riem te kunnen monteren is de achtervork te openen door 1 inbusboutje los te schroeven en de staande vorkpoot een stukje open te buigen. De Yukon is uiteraard ook uit te rusten met een ketting, als je van poetsen en smeren houdt. 😉

Rohloff-fietsen en racesturen gingen tot voor kort niet goed samen. De standaard Rohloff-shifter kon de bocht niet om richting het midden van het stuur en dus moest er een deelbaar stuur gemonteerd worden of je moest kiezen voor een shifter van Gilles Berthoud. Bij een deelbaar stuur leverde de remkabel een conflict met de Rohloff-shifter op…

Van Nicholas heeft hier nu de oplossing voor in de schappen liggen! Ze rusten de Yukon uit met een deelbaar stuur met een sleuf, zodat de remkabel nu mooi door de Rohloff-shifter heen kan lopen! Hier zaten de liefhebbers van Rohloff-Randonneurs op te wachten!!

De Van Nicholas Yukon is zelf samen te stellen met een uitgebreide online optielijst. Zo zie je onder andere mooie Brooks onderdelen, diverse titanium onderdelen, titanium bagagedragers, verschillende velgen en banden en je kan de Yukon ook uit laten rusten met een SON naafdynamo. Als je je helemaal uitleeft, dan kan je de prijs van de Yukon eenvoudig boven de €5000,- brengen.

Nog meer goed nieuws voor de titaniumfreaks, die mooie titanium Van Nicholas fietsbel is nu ook leverbaar voor dikke race- en ATB-sturen. Wat zeg je? Vijfenzeventig euro? Ach, doe maar… En doe mij dan ook maar twee titanium bidonhouders en alle boutjes van titanium… en natuurlijk dat heerlijke Brooks Swallow zadeltje met titanium rails. En de 28mm Continental 4-season bandjes, want dat zijn de fijnste!

10 thoughts on “Van Nicholas 2013: Yukon met Rohloff en Beltdrive

  1. Ja, dit is wel de ultieme asfaltvreter, hier is de centertrack-riem geheel op zijn plaats. De remgrepen zijn ook heel mooi, toevallig VN-custom-made?

  2. Inderdaad, alleen nog de bidonhouders, alle boutjes en fietsbellen in titanium en dan is ie helemaal perfect. Misschien nog de sks race blade long met spatlappen toevoegen voor drogere schoentjes en de koolstop remblokjes zodat de velgen wat langer meegaan. Verders is ie helemaal af, en later in de toekomst wellicht ooit die nieuwe continental riem.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *