De bestemming voor de fietsvakantie van deze zomer is bepaald. Jeroen en Your’s truly gaan naar IJsland! En nu zijn we natuurlijk op zoek naar verhalen, foto’s en tips van ervaringsdeskundigen!

De zoektocht naar informatie over dit prachtige, ruige land begint uiteraard op internet. De eerste site die ik bestudeerde was www.guidetoiceland.is en een tijdje geleden deelde ik al een mooi filmpje van Toko-op-fietsvakantie.

Inmiddels weet ik wat we niet tegen de IJslanders moeten zeggen. >klik<

En ik weet wat de meest dodelijke vulkanen van IJsland zijn. >klik<

Ik heb gelezen over de meest romantische plekken op IJsland. >klik<
Helaas gaat mijn geliefde niet mee… Hoewel ik Jeroen erg aardig vind, zal ik met hem een andere vorm van romantiek gaan ervaren. Het wordt geen Brokeback Iceland. 😉

Bekijk onderstaande filmpje op full screen en geniet!

Er zijn veel informatie-sites en diverse websites van ervaringsdeskundigen te vinden, zoals renemaassen.nl, keesswart.nl, ijsland-informatie.nl en natuurlijk de Wiki van Wereldfietser.nl.

We zijn van plan de grotendeels geasfalteerde ringweg zo veel mogelijk te mijden en de extreme rust, leegte en ruigte van het binnenland op te zoeken.

Nu ben ik benieuwd wie van de lezers al eens in IJsland is geweest en welke tips over do’s en don’ts jullie voor ons hebben. Wat moet je absoluut gezien hebben? Waar moet je op letten m.b.t. de kampeeruitrusting en kleding? Welke logistieke uitdagingen kunnen we tegenkomen? Indien jullie mooie foto’s van IJsland online hebben staan, deel ze dan met ons!

Laat de voorpret beginnen! Ik heb er zin in!

 

13 thoughts on “Op fietsvakantie in IJsland

 1. Ik heb er zin in, Titanium Ton is weer op europese bodem sinds vanochtend, dus we kunnen beginnen met plannen!

 2. Goed plan natuurlijk. Jammer dat je er niet heen kunt fietsen. In het bovenste plaatje herken ik overigens de Matterhorn, en die ligt op de grens van Zwitserland en Italie.

 3. Brr..Brr… voor mij te koud en te nat en daarnaast durf ik ook nog eens niet te vliegen dus voor mij wordt het Europa, waar overigens ook nog heel veel moois te zien is.
  Veel succes met jullie voorbereidingen en ik hoop dat de zon veelvuldig mag gaan schijnen op jullie fietstrip door IJsland.
  Frits

 4. Lijkt me een perfecte aanleiding om de Yak van Jan Janssen uit te proberen……..

 5. @ Frits: kijk eens op de website van Smyril-Lines. Die vaart 1 maal per week naar IJsland vanuit Denemarken, via Faroer…..

 6. Marc, dank voor het meedenken. Ik wist niet dat je met een boot naar IJsland kon varen. Voor mensen die ook vliegangst hebben een goed alternatief.
  Frits

 7. Hoi,
  Leuk, IJsland! De dingen die je gezien moet hebben… hangt ook weer af van hoe groot jullie toeristenallergie is. erg toeristisch vond ik IJsland niet, maar is al wat langer geleden. Wanneer gaan jullie?
  Toeristisch maar wel een echte aanrader, zwemmen in “the blue lagoon” een meer naast de geothermische installatie bij Reykjavik.
  Gullvoss vond ik ook erg mooi en het Haukadalur-thermal-park met dé beroemde “Geysir” die het overigens bijna niet meer doet (andere dan weer wel).
  De Thingvellir hoort met bovenstaande twee tot de ‘golden triangle’ en is de grens van het trans atlantische breukvlak, mooi, maar onderweg krijg je ook veel moois op je route te zien.Zoals de voss die je hierboven hebt afgebeeld (naam kwijt).
  Tip, houd rekening met het weer, dat erg snel, meerdere keren per dag om kan slaan. Neem doorwaadschoenen mee. rotsharingen. taxfree-borrel voor bij de tent? is duur daaro. En je MOET natuurlijk in een hotpot! Veel plezier en we verwachten verslag. Martin

 8. Alles is gepakt, de fietsen geprepareerd en de tickets uitgeprint!

  Vanmiddag vliegen we naar Reykjavik! 🙂

 9. En ondertussen zijn we geland, 40 km naar Hafnarfjordur gesukkeld en broodnodige calorieen aan het innemen.

 10. Ik las jullie berichtje helaas te laat om mijn ervaringen met jullie te delen…
  Maar ik ben natuurlijk wel erg benieuwd naar het reisverslag 🙂
  En ook over jullie ervaringen met fietstransport in het vliegtuig. Ik ben namelijk altijd aan gereisd met de Smyril line, en dit kostte mij in totaal toch altijd een week van mijn kostbare vakantie.
  Wellicht volgend jaar maar eens met het vliegtuig proberen?
  Groeten Erwin.

 11. Ik ben van Seydisfjordur via Egilstadir de 1 gevolgd tot aan Myvatn.
  Daarna de 87 naar Husavik en vervolgens de 870 naar Asbyrgi.
  Vanaf Asbyrgi een dagtrip zonder bagage via de F862 naar Raudholar.
  Daarna de 870 tot aan Kopasker (wilde eigenlijk de 867 rijden welke afgesloten was).
  Vervolgens de 85 gereden tot aan Thorshavn.
  Vanaf Thorshavn de 85 gevolgd via Vopnafjordur en daarna de 917 ¨Hellisheidi¨ pas gereden (eerlijk gezegd 14 km de fiets 25% naar boven geduwd…).
  Na de Hellisheidi gekampeerd aan de 917 bij een hotel halverwege. Tenslotte weer via Egilstadir terug naar Seydisfjordur.
  In totaal 750km gereden in twee weken. Het was voor mij erg zwaar maar (misschien daardoor?) ook een onvergetelijke reis!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *